Koeriersdiensten Blog

Pakket naar postbus versturen
18/06/2019 in Koeriersdienst

Zo kan je een pakket naar een postbus versturen

Een pakket of poststuk naar een postbus versturen kan voor veel mensen hoofdpijn opleveren.

Want welke verzendregels worden er eigenlijk gebruikt voor postbussen? Moet een poststuk gefrankeerd worden, of is het misschien gratis om iets naar een postbus te verzenden? Komt het überhaupt wel aan op het juiste adres, zo zonder straatnaam? En hoe werkt het eigenlijk met postbussen in het buitenland?

We gaan proberen deze vragen te beantwoorden, zodat je straks met een gerust hart het pakket of poststuk kunt verzenden. Laten we beginnen met de basis: Een stap-voor-stap uitleg voor de reguliere verzending naar postbussen.

Een Pakket Naar Een Postbus Sturen

 • Plak een geldig verzendlabel op het pakket;
 • Stuur het pakket op naar het gewensde adres vanuit één van de vele verzendlocaties;
 • De dichtbijzijnde locatie van de postdienst wordt gekozen voor bezorging;
 • De postbus eigenaar ontvangt een kaartje waar het pakket kan worden opgehaald;
 • Waarschijnlijk zal legitimatie van de postbus-eigenaar nodig zijn ter verificatie;
 • Indien het pakket niet op tijd wordt opgehaald, zal na een periode van 2 weken zal het pakket retour afzender gestuurd worden.

Dit is natuurlijk allemaal vrij logisch, maar dan missen we uiteraard nog het voorbereiden van het pakket voor het versturen. Dat is namelijk het deel van het proces waar jij als afzender de meeste invloed over kunt uitoefenen.

Het is goed mogelijk om aangetekende poststukken of pakketten naar een postbus adres te versturen. De normale procedure hiervoor gaat als volgt:

Laten we allereerst eens kijken naar de kosten en het eventuele frankeren van de envelop of doos. Bij veel mensen die te maken krijgen met een postbus, bestaat er namelijk twijfel over deze verzendkosten. Ook kunnen er afwijkende kosten of regels zijn voor de verzending naar het buitenland. Laten we beide aspecten van het probleem individueel langslopen.

Pakket naar postbus versturen

Is Pakketten Versturen Naar Een Postbus Gratis?

Nee, een pakket of poststuk sturen naar een postbusadres is niet gratis. Postbussen maken gebruik van dezelfde regels als gewone bezorglocaties. Hierdoor zijn de kosten afhankelijk van het gewicht en de afmetingen van de bezorging.

Bij BPost

De meest logische keuze voor gewone pakketten is BPost, waar pakketten tot en met 30 kilogram zowel binnen België als naar ruim 190 andere landen verstuurd kunnen worden.

Een binnenlandse verzending kan al binnen 24 uur (op werkdagen) worden bezorgd bij een postbus. De logische procedure voor dit soort eindbestemmingen is een afhaalpunt of pakjesautomaat. Er kan worden gebruik gemaakt van een online verzendtool voor het printen van verzendetikketen.

U kunt al pakketten laten bezorgen met BPost vanaf €4,70 euro per pakket. De buitendlandse verzending is wel wat duurder, BPost doet dit vanaf €16,40 euro per pakket. Vanaf 10 verzendingen per week is er al korting mogelijk. Alle vragen worden handig beantwoord op deze FAQ pagina.

Bij PostNL

Bij een organisatie als PostNL beginnen pakketkosten voor particulieren bij €5,60 euro per pakket. Bent u van plan om regelmatig pakketten te versturen, dan kan er bij een grote organisatie als PostNL al vanaf 20 pakketten per week korting worden aangevraagd.

Uiteraard zullen de uiteindelijke verzendkosten indivdueel moeten worden berekend, omdat naar hoge waarschijnlijkheid elk pakket anders zal zijn qua gewicht en afmeting. Voor een organisatie als PostNL zijn bovendien de volgende regels van kracht:

 • Maximumgewicht is 20 kilogram per pakket.
 • Maximumformaat is 60x60x55 cm per pakket.

Mocht het niet lukken om binnen deze criteria te blijven, dan kan een koerier een goede uitkomst zijn. Bij Malikov bieden we bijvoorbeeld een uitgebreid spectrum aan diensten aan die u snel uit de brand kan helpen.

Een Postbus In Het Buitenland

Wanneer je een pakket in een gebied buiten België wil laten bezorgen, dan zijn er mogelijk andere regels van kracht. Denk hierbij onder meer aan het volgende:

 • Douaneformulieren: Over de grens moeten er mogelijk douanekosten worden betaald, maar ook moeten er specifieke formulieren worden ingevuld. De kans bestaat bovendien dat er een inspectie nodig is. De meeste postaanbieders zullen goede instructies leveren, een koerier kan deze taken zelfs uit handen nemen voor u.
 • Hogere kosten: Natuurlijk zal de afstand en de eindbestemming de uiteindelijke kosten flink beïnvloeden. Het kan waardevol zijn om postbussen in het buitenland goed beschermd op te sturen, wat vaak een stukje duurder kan uitvallen. BPost en PostNL bieden opties, maar een koerier is hierbij altijd het veiligste.
 • Langere verzendtijd: Het mag logisch zijn dat een buitendlandse verzending niet binnen 24 uur aan kan komen. Zelfs niet naar een land dichtbij, zoals Nederland, Frankrijk, of Duitsland. Neem ten minste 2 tot 10 dagen in gedachten voor de bezorgtijd, afhankelijk van de postdienst die u verkozen heeft.

Gelukkig is het goed mogelijk om naar vele verschillende landen pakketten te versturen, ook wanneer deze gebruik maken van een postbusadres. Toch kan het helpen om bij een waardevol document of pakket een koerier in te schakelen, zeker over grotere afstanden.

Hulp Van Een Koerier

Wil je er zeker van zijn dat het verzenden razendsnel,veilig én persoonlijk afgehandeld wordt? Dan kan de hulp van een koeriersienst zeker een uitkomst zijn.

Vooral bij waardevolle of belangrijke poststukken (of pakketten) is een koerier een goede oplossing, of je nu een bedrijf of particulier bent.

Malikov Koeriersdiensten helpt graag bij het veilig bezorgen van pakketten, documenten of andere postverzendingen. Wij opereren niet alleen in België, maar gaan graag de uitdaging aan om ook in het buitenland poststukken of pakketten voor u te bezorgen.

Interesse? Meer informatie over onze koeriersdienst is op deze pagina te vinden.


You must be logged in to post a comment.