Koeriersdiensten Blog

3 tips voor het inschakelen van een koeriersdienst

3 tips voor het inschakelen van een koeriersdienst

Er zijn een hele hoop mensen die ooit wel eens een keer iets moeten vervoeren. Of het nu gaat om spullen die je in jouw nieuwe woning wilt hebben, of dat het gaat om een pakket wat je wilt versturen. Nu kan je natuurlijk zelf de spullen wegbrengen, echter is dit vaak niet echt een optie. Veel handiger is het dan ook om te kiezen voor een koeriersdienst. Wat zijn nu precies de beste tips die we je mee kunnen geven voor het inschakelen van een koeriersdienst? Dat zullen we jou in dit artikel eens laten zien!

Er zijn een hele hoop mensen die ooit wel eens een keer iets moeten vervoeren. Of het nu gaat om spullen die je in jouw nieuwe woning wilt hebben, of dat het gaat om een pakket wat je wilt versturen. Nu kan je natuurlijk zelf de spullen wegbrengen, echter is dit vaak niet echt een optie. Veel handiger is het dan ook om te kiezen voor een koeriersdienst. Wat zijn nu precies de beste tips die we je mee kunnen geven voor het inschakelen van een koeriersdienst? Dat zullen we jou in dit artikel eens laten zien!

1 – Zorg ervoor dat alle pakketten centraal stapt

De eerste tip is om ervoor te zorgen dat alle spullen en pakketten op een centrale plaats staan. Dit lijkt misschien een open deur, echter is het nog altijd iets waar mensen mee de mist in gaan. Aangezien er een hele hoop tijd verloren gaat tijdens het vervoersproces is het handig om even te vervoeren pakketten centraal te verzamelen. Voor de koeriersdienst is het hierdoor een stuk makkelijk om alles mee te nemen, binnen een zo snel mogelijke tijd natuurlijk.

2 – Kijk of je verzekering krijgt

Er zijn nog altijd vervoersbedrijven die vrij moeilijk doen met de verzekering van jouw spullen. Bij ons heb je dit probleem niet, je kunt bij ons altijd de spullen vervoeren zonder dat je je zorgen hoeft te maken om schade die eventueel op zou kunnen treden. Alle spullen die wij als koeriersdienst vervoeren zijn verzekerd, dit zorgt ervoor dat je met een gerust hart kunt beginnen met het vervoeren. Het handigste is om even op de site van het koeriersbedrijf te kijken om te zien of er iets wordt gezegd over de verzekering, hierdoor heb je net even wat meer zekerheid.

3 – Let op de planning

Waar veel mensen de mist mee ingaan is dat zij de tijd onderschatten voor het vervoeren van bepaalde spullen. Hierdoor loopt heel hun planning in de war, niet waar je op zit te wachten natuurlijk. Dit is dan ook de reden dat het verstandig is om altijd ruim van tevoren te gaan plannen. Zorg ervoor dat je op de betreffende dag wel echt thuis bent, anders moet je weer allerlei dingen gaan verschuiven. Je kunt natuurlijk altijd even contact opnemen met de koeriersdienst om navraag te doen voor hoelang je ongeveer kwijt zal zijn met het vervoeren van de spullen. Op die manier is het een stuk makkelijker om te weten waar je rekening mee moet houden.

Door deze tips is het een stuk makkelijker om succesvol een koeriersdienst in te schakelen. Wij staan altijd voor je klaar voor alles als het aankomt op vervoeren van spullen, pakketten of goederen. Maak anders eens een afspraak of bekijk eens wat meer van onze site om te zien wat voor voordelen we jou te bieden hebben. Voor je het weet kan je met een gerust hart al jouw spullen laten vervoeren, geheel verzekerd en ook nog eens snel.


Waar moet een goede koeriersdienst aan voldoen?

Waar moet een goede koeriersdienst aan voldoen?

Een goede koeriersdienst moet jouw zendingen snel en veilig van A naar B kunnen brengen. Toch zijn er nog een aantal belangrijke zaken waar een transportdienst aan moet kunnen voldoen. Als ondernemer heb je immers het liefst te maken met één aanspreekpunt. Reden te meer dus om de keuze voor een koeriersdienst goed te overwegen.  Zo ben je niet alleen altijd verzekerd van een snelle en correcte verzending, maar kun je ook gebruik maken van andere diensten als dat nodig mocht zijn.

Met het oog op de maatschappij én de behoeften van de consument, neemt een goede koeriers- of transportdienst je als ondernemer veel werk uit handen. Om deze keuze makkelijker voor je te maken hebben we een aantal punten uitgelicht waaraan een correcte expresdienst of koeriersbedrijf moet kunnen voldoen.

Flexibele koeriersdienst Nationale en Internationale transporten

Als ondernemer stel je alles in werking om tegemoet te kunnen komen aan de behoeften van jouw klanten. Flexibiliteit staat daarbij natuurlijk hoog in het vaandel. Uiteraard verwacht je dat ook van de koeriersdienst die zorg draagt voor jouw zendingen. Consumentenaankopen beperken zich met de komst van internet niet alleen maar tot de regionale of landelijke gebieden.

Als je jouw onderneming wilt laten groeien, heb je dus ook een koeriersdienst nodig die daar flexibel in is. Kies dus altijd voor een transportdienst die jouw zendingen zowel landelijk, in de Benelux én Europa kan verzenden. Flexibel zijn betekent voor een koeriersdienst ook het verzorgen van avond en weekend leveringen. Een koeriersdienst met maatwerk oplossingen geeft je als ondernemer de mogelijkheid om nog beter tegemoet te kunnen komen aan de wensen van jouw klanten.

Koeriersdienst met expresvervoer

Binnen jouw onderneming zul je ook te maken krijgen met expres zendingen. Zo kan het voorkomen dat een pakket of document nog dezelfde dag moet worden afgeleverd bij de betreffende persoon. In je zoektocht naar een goede koeriersdienst is het dus van groot belang om rekening te houden met expresvervoer.

Daarbij maakt het natuurlijk niet uit of je een pakket, document of pallet snel wilt laten verzenden. Goede koeriersdiensten bieden altijd sneltransport aan binnen België en Europa. Daarbij maken ze gebruik van goed uitgeruste wagens, professioneel opgeleid personeel en weten ze altijd de snelste route te kiezen zonder onnodige tussenstops.

Betrouwbaarheid en loyaliteit

Een koeriersdienst is hét visitekaartje van jouw onderneming. Natuurlijk kies je daarom voor een transportbedrijf dat naast diverse diensten, ook betrouwbaarheid en loyaliteit biedt. Of dat nu gaat om distributiediensten, pallet transport, ADR- of sneltransporten. Een betrouwbare koeriersdienst zal dan ook altijd streven naar een langdurige samenwerking.

Klanttevredenheid moet één van de belangrijkste speerpunten zijn bij het koeriersbedrijf van jouw keuze. Ook een professionele houding en uitstraling speelt daarbij een grote rol. De koerier staat namelijk in direct contact met jouw klant. Uiteraard wil je daarbij als ondernemer niets aan het toeval overlaten. Kies daarom altijd voor een transportbedrijf dat naast professionaliteit ook betrouwbaarheid en loyaliteit nastreeft.

Distributie tegen scherpe tarieven

Als je een bedrijf hebt dat dagelijks veel zendingen moet verwerken, is het verstandig om een koeriersdienst te zoeken die daarbij past. Dat wil zeggen dat het transportbedrijf van jouw keuze ook distributie rondes uit moet kunnen voeren. In veel gevallen heb je dan te maken met een vaste koerier en chauffeur. Deze haalt de zendingen dagelijks op een afgesproken tijdstip op, om ze vervolgens correct én veilig af te kunnen leveren bij jouw klanten.  Veel koeriersbedrijven die distributiediensten aanbieden hanteren daarvoor scherpe tarieven.Er is daardoor niets wat de groei van jouw onderneming nog in de weg staat. Een goede koeriersdienst zal daarbij altijd openstaan voor het maken van flexibele afspraken met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Door bovenstaande punten mee te laten wegen in je zoektocht naar een koeriersdienst, maak je als ondernemer altijd de juiste keuze. Je kunt rekenen op diverse diensten die een professioneel transport van al jouw zendingen mogelijk maakt, én geniet daarbij van de beste flexibele service.


Expressdienst van Malikov BVBA

Express koerier van Malikov BVBA koeriersdiensten

Je kiest voor de koeriersdiensten van Malikov BVBA als je jouw zendingen professioneel en flexibel wilt laten verzenden. Maar wil je dit ook snel en adequaat laten doen? Dan kun je gebruik maken van onze expressdienst. Daarbij maakt het niet uit of het gaat om palletzendingen, belangrijke documenten of pakketten. De express koerier van Malikov is graag het visitekaartje van jouw onderneming.

Express dienst

Onze express dienst is volledig ingericht op de huidige 24/7 maatschappij. Omdat consumenten steeds vaker gebruik maken van deze mogelijkheid, wil je als ondernemer natuurlijk kunnen voldoen aan deze behoefte. De klant wil immers zo snel mogelijk kunnen beschikken over het bestelde product. Dat geldt voor webshops, maar ook middelgrote en kleine bedrijven ontdekken de voordelen van spoedzendingen. Een tevreden klant is in de meeste gevallen een terugkerende consument. Om deze service als ondernemer te kunnen bieden, staat onze expressdienst graag voor je klaar.

Malikov koeriersdiensten verzendt natuurlijk meer dan alleen pakketten. Ook voor het met spoed verzenden van waardevolle documenten ben je bij ons aan het juiste adres. Hierbij kun je denken aan juridische afschriften of medische uitslagen die snel en persoonlijk overhandigd moeten worden op de plaats van bestemming. Deze belangrijke informatie is door hun inhoud vaak niet geschikt voor reguliere verzending. De verwerking neemt te veel kostbare tijd in beslag. Door het verwerkingsproces is de kans op zoekraken tevens vele malen hoger. Eén van de goede redenen waarom je als ondernemer zou moeten kiezen voor de expressdienst van Malikov BVBA.

Professionele express dienst voor België en Europa

De express koerier is een belangrijke schakel in het succes van jouw onderneming. Het zorgt ervoor dat jouw klanten hun zending correct en snel ontvangen. Daarnaast is de express dienst van Malikov ook inzetbaar voor het laten ophalen van documenten, pakketten en pallets. Dat kan zowel binnen België als in geheel Europa. Bij Malikov expressvervoer maken we daarbij gebruik van goed uitgeruste voertuigen. Ons wagenpark is geschikt voor het met spoed ophalen en wegbrengen van diverse soorten zendingen. Daardoor kunnen we jouw express zending vaak dezelfde dag al leveren.

Professionele koeriers

De express dienst van Malikov koeriersdiensten vertegenwoordigd het imago van jouw onderneming. Daarom bestaat ons team uit goed opgeleide chauffeurs die hun vak uitstekend verstaan. Niet alleen op het gebied van spoedzendingen, maar ook als het aankomt op klantcontact. Professioneel, klantvriendelijk en representatief zijn de belangrijkste kernwoorden van onze express koeriers. Daarmee zijn de koeriers van Malikov een fijne schakel tussen je organisatie én jouw klantenbestand.

Zeker als het aankomt op een expressdienst dient de route zorgvuldig gekozen te worden. Daarom beschikken onze koeriers naast goede rijvaardigheden ook over inzicht en onderzoekskwaliteiten. De route wordt vooraf uitgebreid geanalyseerd en bepaald. Dat geeft je als opdrachtgever de zekerheid van de meest efficient gekozen route. Oponthoud, zoals bijvoorbeeld wegwerkzaamheden, kunnen zo tot een minimum worden beperkt. Ook tussenstops worden door onze express koerier zoveel mogelijk gemeden. Daarnaast blijven onze koeriers tijdens de reis constant op de hoogte van de actuele verkeersinformatie. Zo kan er snel worden gereageerd op eventuele blokkades op de route.

Wat kost een express koerier van Malikov BVBA?

Binnen ons koeriersbedrijf werken we graag met op maat gemaakte oplossingen. Dat geldt niet alleen voor de diensten die we je aanbieden, maar ook voor de offerte. Door deze geheel af te stemmen op jouw wensen, ben je altijd voorzien van een scherpe prijs. Wel zo handig, want elke zending vereist zijn eigen unieke manier van vervoer. Een spoedverzending van palletvervoer moet nou eenmaal aan andere voorwaarden voldoen dan expressvervoer voor een document of pakket. Daarom ontvang je bij Malikov koeriersdiensten altijd een op maat gemaakte prijsopgave voor de express dienst die je nodig hebt. Zo ben je verzekerd van een op maat gemaakte levering én de prijs die daarbij past.


Vervoer van documenten door koeriersdienst

Vertrouwelijke documenten laten bezorgen door een koeriersdienst

Als jouw onderneming vaak te maken heeft met het versturen van vertrouwelijke of persoonlijke documenten, dan heb je wellicht eens nagedacht over de veiligheid van de verzending. Komen de documenten wel tijdig aan, of worden ze wel overhandigd aan de juiste persoon? Niet zo vreemd, want tijdens het verwerken en sorteren van poststukken door het landelijke postbezorging bedrijf kan er van alles misgaan.

Zo kunnen vertrouwelijke verzendingen zoekraken tijdens de verwerking, afgeleverd worden aan de verkeerde persoon of zelfs helemaal niet bezorgd worden. Natuurlijk wil je dit risico als ondernemer niet lopen. Dit kan namelijk niet alleen grote gevolgen hebben voor jou als ondernemer, maar ook voor jouw opdrachtgever of de geadresseerde.

Bij vertrouwelijke en persoonlijke poststukken kun je bijvoorbeeld denken aan juridische stukken van een advocatenkantoor of een rechtbank. Maar, ook medische documentatie van ziekenhuizen of andere instellingen vragen om een vertrouwelijke en discrete verzending. Deze stukken bevatten waardevolle informatie over een persoon.

Reden te meer dus om te zorgen dat deze veilig en correct aankomen bij de juiste geadresseerde. Daarnaast speelt ook snelheid vaak een grote rol bij de aflevering van vertrouwelijke post. In veel gevallen is het van groot belang dat de ontvanger snel over de aangeleverde informatie kan beschikken. Zeker als het gaat om brieven die afkomstig zijn van een rechtbank, advocaat of ambassade.

Enkele voorbeelden van vertrouwelijke stukken zijn:

– scheidingspapieren van een advocaat
– medische informatie van een ziekenhuis of instelling
– rechtbank afschriften en uitspraken
– contracten

Waardevolle stukken persoonlijk laten overhandigen door een koeriersdienst

Waardevolle stukken die belangrijke en persoonlijke informatie bevatten, zijn niet geschikt om te verzenden zonder aflever garanties. Dit geldt niet alleen voor het versturen via een landelijke postbedrijf, maar ook de digitale weg biedt hierbij niet voldoende veiligheid. Hoewel dit een snelle manier is voor het overbrengen van informatie, zijn de risico’s hoog. Als je vertrouwelijke post wilt versturen via e-mail, loop je als ondernemer behoorlijk wat veiligheidsrisico’s.

Zeker als je weet dat e-mails met het grootste gemak kunnen worden onderschept, gehackt of zelfs kunnen worden ingelezen door iemand anders als het gaat om een gezamenlijk netwerk. Hierdoor wordt jouw vertrouwelijke informatie al snel een openbaar toegankelijk poststuk. Maar hoe kun je waardevolle stukken wel persoonlijk laten overhandigen aan de juiste geadresseerde? Een koeriersdienst biedt hierin de juiste oplossing.

We weten allemaal dat een koeriersdienst gespecialiseerd is het afleveren en ophalen van diverse soorten zendingen, maar ook als je vertrouwelijke informatie wilt laten bezorgen kun je kiezen voor de diensten van een koerier. Je bent niet alleen verzekerd van een snelle en veilige verzending, maar weet als ondernemer ook dat deze op een discrete en correcte manier aankomt bij de geadresseerde.

Met een koeriersdienst ben je er zeker van dat de persoon in kwestie de gevoelige informatie tijdig ontvangt. Daarentegen heb je als ondernemer en verzender de zekerheid dat deze vertrouwelijke stukken ook daadwerkelijk in ontvangst genomen zijn door de juiste persoon. Ook als het gaat om waardevolle documenten die snel geleverd moeten worden kun je gebruik maken van een koeriersdienst.

Met een expresdienst wordt de gevoelige informatie snel afgeleverd op het tijdstip van jouw keuze. In veel gevallen kan dit dezelfde dag nog. Deze diensten worden vaak ingezet als een geadresseerde zo snel mogelijk op de hoogte moet worden gebracht van bepaalde persoonlijke informatie. Hierbij kun je denken aan instellingen zoals:

– rechtbanken
– advocatenkantoren
– juristen
– ziekenhuizen
– medische instellingen
– ambassades

Correct en discreet laten verzenden van vertrouwelijke informatie

Zeker als het gaat om waardevolle en vertrouwelijke documenten, is een correcte en discrete levering van groot belang. Niet alleen voor jou als ondernemer, maar ook voor de ontvanger zelf. Een koeriersdienst werkt altijd met professionele koeriers die hun vak goed verstaan. Niet alleen op het gebied van vervoer, maar ook zeker als het gaat om een correcte aflevering.

Op deze manier kan de geadresseerde zien dat er voorzichtig en professioneel wordt omgegaan met zijn of haar persoonlijke informatie, en laat je als ondernemer en verzender een verzorgde indruk achter. Als het gaat om het laten bezorgen van vertrouwelijke stukken is dit van groot belang. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer instellingen en bedrijven kiezen voor een koeriersdienst als het aankomt op het versturen van vertrouwelijke informatie.


Koeriersdienst voor jouw online onderneming

De voordelen van een koeriersdienst voor jouw online onderneming

Wil je weten wat de voordelen zijn van een koeriersdienst voor jouw onderneming? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over koeriersdiensten. Hoe je de juiste koerier kiest voor jouw bedrijf en welke voordelen je dat als ondernemer geeft. Het internet is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de maatschappij. We regelen alles online. Onze bankzaken, het bijhouden van de agenda en het op een snelle manier over kunnen brengen van allerlei data. Ook online aankopen horen daarbij.

Met de opkomst van webshops, hebben consumenten de mogelijkheid om 24/7 te kunnen shoppen vanuit hun luie stoel. Als ondernemer kun je hierdoor natuurlijk rekenen op een mooie groei. Het bereiken van jouw doelgroep is met de komst van internet dus niet alleen eenvoudiger, maar ook sneller en groter. Hoe goed ben je als ondernemer voorbereid op de groei van jouw webshop? En op welke manier regel je de logistieke afhandeling naar je klanten? Een snelle stijging van jouw omzet betekent automatisch ook meer pakketten en verzendingen.

Als online ondernemer beschik je niet altijd over je eigen koeriers en wagenpark. In dat geval is het fijn als je kunt vertrouwen op een flexibele koerier. Maar welke voordelen heeft een samenwerking met een koeriersdienst? En hoe kies je als ondernemer de koeriersdienst die aansluit bij jouw wensen en die van je onderneming? Met de onderstaande tips en voordelen weet je zeker dat je als ondernemer de juiste keuze maakt voor de logistiek binnen jouw bedrijf.

Welke koeriersdienst past bij jouw onderneming?

Moet je dagelijks een vast aantal pakketten wegsturen of heb je af en toe een waardevol document dat snel binnen Europa afgeleverd moet worden? Allemaal vragen die je als ondernemer af kunt vragen als je een koeriersdienst moet kiezen die bij je past. Koeriersdiensten zijn sterk uiteenlopend. Zo heb je koeriers voor sneltransport, Internationale koeriersdiensten of koeriersbedrijven die ook weekend en avond bezorgingen aanbieden. Een aantal van deze koeriersdiensten kunnen zijn:

  • express leveringen in de Benelux of Europa
  • vervoeren van gevaarlijke goederen met ADR-transport
  • distributie rondes op een vast tijdstip
  • avond en weekend leveringen
  • pallet transport

Werk je met gevaarlijke goederen? Ook dan kun je als ondernemer gebruik maken van een koeriersdienst. Deze zogenaamde ADR-transporten worden vaak aangeboden door gecertificeerde koeriersbedrijven die opgeleid zijn in het vervoeren van pakketten met een gevaarlijke lading. Welke koeriersdienst bij je past, is dus geheel afhankelijk van de bestemming van je pakketten, de inhoud én de frequentie waarmee je gaat verzenden.

Samenwerken met een koerier? Dit zijn de voordelen voor jouw bedrijf

Als je een samenwerkingsverband wilt aangaan met een koeriersdienst, dan kun je als ondernemer rekenen op behoorlijk wat voordelen. Je kunt je niet alleen volledig concentreren op waar je goed in bent, maar bent er ook zeker van dat de logistiek in goede handen is. Zeker als je met regelmaat pakketten in België, de Benelux of Europa moet versturen is het fijn als je kunt bouwen op een betrouwbare koeriersdienst. Deze samenwerking geeft je als ondernemer behoorlijk wat voordelen. Enkele hiervan zijn:

  • efficiënte tijdsbesparing voor jou als ondernemer
  • professionele benadering naar jouw klanten
  • beperken van het risico zoals schade, zoekraken etc.
  • flexibel kunnen verzenden op ieder gewenst tijdstip

Een goede koeriersdienst is onderscheidend en denkt mee

Een goede koeriersdienst gaat verder dan alleen het afleveren van jouw pakketten of goederen. Daarnaast heeft de koerier direct contact met jouw klanten en is daarmee het visitekaartje voor jouw onderneming. De uitstraling en betrouwbaarheid van een koeriersdienst is dus van groot belang. Zoek je een goede koeriersdienst voor de leveringen binnen jouw bedrijf? Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je op zoek bent naar een goede koerier die aansluit bij jouw wensen.

Zo kan het zijn dat je een koeriersdienst zoekt voor Internationale verzendingen binnen Europa, of een koerier die ook avond- en weekend leveringen verzorgt. Heb je vaak sneltransport pakketten? Kies dan voor een koeriersdienst die ook express leveringen verzorgt. Met deze afwegingen maak je altijd de juiste keuze voor een koeriersdienst die aansluit bij de logistieke wensen van jouw bedrijf.