Koeriersdiensten Blog

Koeriersdienst voor jouw online onderneming
12/11/2018 in Koeriersdienst

De voordelen van een koeriersdienst voor jouw online onderneming

Wil je weten wat de voordelen zijn van een koeriersdienst voor jouw onderneming? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over koeriersdiensten. Hoe je de juiste koerier kiest voor jouw bedrijf en welke voordelen je dat als ondernemer geeft. Het internet is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de maatschappij. We regelen alles online. Onze bankzaken, het bijhouden van de agenda en het op een snelle manier over kunnen brengen van allerlei data. Ook online aankopen horen daarbij.

Met de opkomst van webshops, hebben consumenten de mogelijkheid om 24/7 te kunnen shoppen vanuit hun luie stoel. Als ondernemer kun je hierdoor natuurlijk rekenen op een mooie groei. Het bereiken van jouw doelgroep is met de komst van internet dus niet alleen eenvoudiger, maar ook sneller en groter. Hoe goed ben je als ondernemer voorbereid op de groei van jouw webshop? En op welke manier regel je de logistieke afhandeling naar je klanten? Een snelle stijging van jouw omzet betekent automatisch ook meer pakketten en verzendingen.

Als online ondernemer beschik je niet altijd over je eigen koeriers en wagenpark. In dat geval is het fijn als je kunt vertrouwen op een flexibele koerier. Maar welke voordelen heeft een samenwerking met een koeriersdienst? En hoe kies je als ondernemer de koeriersdienst die aansluit bij jouw wensen en die van je onderneming? Met de onderstaande tips en voordelen weet je zeker dat je als ondernemer de juiste keuze maakt voor de logistiek binnen jouw bedrijf.

Welke koeriersdienst past bij jouw onderneming?

Moet je dagelijks een vast aantal pakketten wegsturen of heb je af en toe een waardevol document dat snel binnen Europa afgeleverd moet worden? Allemaal vragen die je als ondernemer af kunt vragen als je een koeriersdienst moet kiezen die bij je past. Koeriersdiensten zijn sterk uiteenlopend. Zo heb je koeriers voor sneltransport, Internationale koeriersdiensten of koeriersbedrijven die ook weekend en avond bezorgingen aanbieden. Een aantal van deze koeriersdiensten kunnen zijn:

  • express leveringen in de Benelux of Europa
  • vervoeren van gevaarlijke goederen met ADR-transport
  • distributie rondes op een vast tijdstip
  • avond en weekend leveringen
  • pallet transport

Werk je met gevaarlijke goederen? Ook dan kun je als ondernemer gebruik maken van een koeriersdienst. Deze zogenaamde ADR-transporten worden vaak aangeboden door gecertificeerde koeriersbedrijven die opgeleid zijn in het vervoeren van pakketten met een gevaarlijke lading. Welke koeriersdienst bij je past, is dus geheel afhankelijk van de bestemming van je pakketten, de inhoud én de frequentie waarmee je gaat verzenden.

Samenwerken met een koerier? Dit zijn de voordelen voor jouw bedrijf

Als je een samenwerkingsverband wilt aangaan met een koeriersdienst, dan kun je als ondernemer rekenen op behoorlijk wat voordelen. Je kunt je niet alleen volledig concentreren op waar je goed in bent, maar bent er ook zeker van dat de logistiek in goede handen is. Zeker als je met regelmaat pakketten in België, de Benelux of Europa moet versturen is het fijn als je kunt bouwen op een betrouwbare koeriersdienst. Deze samenwerking geeft je als ondernemer behoorlijk wat voordelen. Enkele hiervan zijn:

  • efficiënte tijdsbesparing voor jou als ondernemer
  • professionele benadering naar jouw klanten
  • beperken van het risico zoals schade, zoekraken etc.
  • flexibel kunnen verzenden op ieder gewenst tijdstip

Een goede koeriersdienst is onderscheidend en denkt mee

Een goede koeriersdienst gaat verder dan alleen het afleveren van jouw pakketten of goederen. Daarnaast heeft de koerier direct contact met jouw klanten en is daarmee het visitekaartje voor jouw onderneming. De uitstraling en betrouwbaarheid van een koeriersdienst is dus van groot belang. Zoek je een goede koeriersdienst voor de leveringen binnen jouw bedrijf? Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je op zoek bent naar een goede koerier die aansluit bij jouw wensen.

Zo kan het zijn dat je een koeriersdienst zoekt voor Internationale verzendingen binnen Europa, of een koerier die ook avond- en weekend leveringen verzorgt. Heb je vaak sneltransport pakketten? Kies dan voor een koeriersdienst die ook express leveringen verzorgt. Met deze afwegingen maak je altijd de juiste keuze voor een koeriersdienst die aansluit bij de logistieke wensen van jouw bedrijf.


You must be logged in to post a comment.